kopogj.hu
Menü
Hírlevél Feliratkozás
Név*:
E-mail*:
Online biztosítás

Image map

click map Utasbiztosítás KGFB Casco Lakás biztosítás

Ajánló

Ha nálunk kopogtat, sokat spórolhat!

Biztosítás kötés:

Image map

click map Utasbiztosítás KGFB Casco Lakásbiztosítás

Lakáspénztár:

Ha nálunk kopogtat, sokat spórolhat!

LAKÁS-ELŐTAKARÉKOSSÁG

A saját otthon talán életünk egyik legnagyobb anyagi beruházása, amelyet folyamatosan karban kell tartanunk, hogy megőrizze szépségét és értékét. Érdemes tehát tudatosan előre tervezni, hogy házával, lakásával kapcsolatos terveit biztonságosan, mindig megvalósíthassa.

A megtakarítási idő lejártakor Ön eldöntheti, hogy igényli-e a kedvező forint alapú (évi fix 3,9%-os, THM 5,12-5,22%) kamatozású lakáskölcsönt, vagy csak a kamatokkal és állami támogatással növelt - megtakarítási részt veszi fel.

Miért érdemes a Fundamenta-Lakáskassza lakásszámlát választania?

 • Garantált hozam és kamat a teljes futamidőre: négy év négy hónapos futamidővel akár évi 10,56%-os hozamot is elérhet.
 • Megtakarításait az Állam évi 30%, legfeljebb 72 000 Ft támogatással egészíti ki1.
 • Kamatadó-mentes befektetési forma,
 • A megtakarítási idő lejártával forint alapú, évi fix 3,9% (THM 5,12-5,22%) kamatozású, rögzített törlesztő részletű lakáskölcsönt vehet fel.
 • Biztonságos, hiszen megtakarításait az Országos Betétbiztosítási Alap is biztosítja.
 • Több mint 10 éves szakértelem, több mint 1 000 000 szerződés.

A lakás-előtakarékosság olyan államilag támogatott megtakarítási forma, amely havi rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási idő végén kedvező kölcsönlehetőséget is biztosít. Így a lakással kapcsolatos tervei megvalósítására nagyobb keret áll majd rendelkezésére, amely az alábbi 4 részből tevődik össze:

Kiknek ajánljuk a lakásszámlát?

Mindazoknak, akik

 • első otthonuk megteremtését tervezik,
 • a jövőben lakást vagy házat szeretnének cserélni,
 • gyermekeik, unokáik jövőjéről szeretnének gondoskodni,
 • jelenlegi otthonukat szeretnék felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • energiatakarékos beruházásokkal szeretnék havi rezsiterheiket csökkenteni,
 • korábban hitelintézettől igényelt, drága lakáshitelüket szeretnék kiváltani,
 • biztonsággal és magas hozammal szeretnék pénzüket befektetni,
 • időskorukat kényelemben szeretnék tölteni,
 • nem rendelkeznek konkrét lakástervvel, de tudják, hogy erre időnként mindenkinek költenie kell,
 • a közös tulajdonban lévő épület részek felújítását, korszerűsítését tervezik, így a lakásszövetkezeteknek és társasházaknak is.
 • Azaz szinte MINDENKINEK!

Széles paletta

Ön kedvére dönthet a négy futamidő közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani.

Kattintson a futamidőre és részletesen megismerkedhet az adott konstrukcióval!

 • Gyors futamidő 4 év 4 hónap futamidő
 • Normál futamidő 4 év 11 hónap futamidő
 • Standard futamidő 5 év 10 hónap futamidő
 • Hosszú futamidő 8 év 2 hónap futamidő

Nézzünk egy példát!

Ön 4 év és 1 hónapon át havi 20 000 Ft-ot fizet be lakásszámlájára. Így az összes befizetése 980 000 Ft, melyre összesen 321 843 Ft1 kamat és állami támogatás jár. Ez a befektetés 4 éven át Önnek évi 10,56% garantált hozamot biztosít! A megtakarítási időszak lejáratkor ezen felül Ön 1 918 157 Ft összegű, forint alapú lakáskölcsönt igényelhet  évi fix 3,9%-os kamatra (THM 5,12-5,22%). Ebben az esetben, a futamidő lejártával Ön 3 220 000 Ft-ot költhet lakáscéljai megvalósítására.

Fontos!

Amennyiben Ön havonta 20 ezer forintnál többet szeretne félrerakni, vagy a maximális szerződéses összegnél nagyobb összegre van szüksége, javasoljuk, hogy a többi családtagja részére is kössön szerződést hisz az előírt feltételek pl. tulajdonjog teljesítése esetén megtöbbszörözheti az állami támogatást! Lakásszámlát nem csak saját magának, hanem az Ön által meghatározott közeli hozzátartozó mint kedvezményezett javára is köthet.

Ha Ön úgy dönt a futamidő lejáratakor, hogy kéri a forint alapú, évi fix 3,9%-os (THM 5,12-5,22%) kamatozású lakáskölcsönt, az alábbi feltételeket kell teljesíteni:

 • havonta rendszeresen befizetett megtakarítás - legalább 4 év 1 hónap megtakarítási idő,
 • a betétszámlán lévő összeg (kamatokkal és állami támogatással együtt) elérte a szerződéses összeg 40%-át,
 • az ún. értékszám legalább 62.

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 3 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.
Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 6 és 8 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.

A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a kölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

 • tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,
 • közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén.

1EBKM állami támogatással 6,03-10,56%, EBKM állami támogatás nélkül -0,72-0,05%.

2 Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket és honlapunk látogatóit, hogy az Országgyűlés által 2009. június 22-én elfogadott 2009. évi LVI. törvény 2009. július 1-jével módosította a lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvényt. A módosítás értelmében a 2009. június 30-a után kötött lakás-előtakarékossági szerződéseknél megszűnik a 8 éves futamidejű konstrukció szabad felhasználásának lehetősége. Hangsúlyozzuk, hogy az ezen időpont előtt megkötött, a 8 éves megtakarítási időt elérő szerződéseket ez a változás nem érinti, azaz azok lejáratkor szabadon felhasználhatóak.

A változás hatása, hogy - bár megszűnik a szabad felhasználás lehetősége - megerősödik a lakás-takarékpénztáron keresztül nyújtott lakáscélú támogatási forma, hiszen miközben gyakorlatilag minden egyéb, lakáscéllal kapcsolatos állami támogatás megszüntetésre került, a lakás-takarékpénztári tevékenységet érintően más változás nem történt, vagyis az eredeti célnak - a lakáscélú előtakarékosságnak - megfelelő konstrukciók változatlan formában megmaradnak, természetesen a 8 éves futamidejű változatokat is ideértve. Így ügyfeleink továbbra is élvezhetik a Fundamenta lakásszámla nyújtotta előnyöket: állami támogatás, kiemelkedő hozam, az egész futamidőre rögzített, kiszámítható feltételek, kedvező hitelkamatok, kamatadó-mentesség

FUNDAMENTA HITEL

Évi , fix 3,9% (THM 5,12-5,22%) kamat

Forint alapú lakáskölcsön árfolyamkockázat nélkül

Rögzített törlesztő részletek, kiszámíthatóság
Ön is nyilván tapasztalta, hogy a korábban vonzónak tartott devizahitelek kamat- és árfolyamváltozása komoly kockázatokat rejt, miközben azt is tudjuk, hogy a piacon elérhető normál forinthitelek kamata jelenleg kevésbé versenyképes. A Fundamenta-Lakáskassza a nála megtakarító ügyfeleknek a feltételek teljesítése esetén rendkívül  kedvező, forint alapú lakáskölcsönt nyújt.

Érdemes tehát a lakáskölcsönünket igényelnie, hisz így nagyobb összeg áll az Ön rendelkezésére, hogy megvalósíthassa lakásterveit. A szerződéses összeggel Ön drága lakáshitelét is kiválthatja, így csökkenhetnek havi kiadásai.

A lakáskölcsön igénylés feltételei:

havonta rendszeresen befizetett megtakarítás - legalább 4 év 1 hónap megtakarítási idő,

a betétszámlán lévő összeg (kamatokkal és állami támogatással együtt) elérte a szerződéses összeg 40%-át,

az ún. értékszám legalább 62.

A törvény előírásai szerint a megtakarítási időszak után egy 3 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget. Ehhez a lakás-előtakarékossági rendszer több lehetőséget kínál, melyek közül mindenki kiválaszthatja igényeinek, terveinek és lehetőségeinek legmegfelelőbbet.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 6 és 8 éves futamidőre módosítani a szerződést.
A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történik meg.

A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a hitel igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön összege

A lakáskölcsön összege a lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének és a megtakarítási összegnek a különbözete. Ha Ön ennél kevesebb lakáskölcsönt kíván igénybe venni, akkor megoszthatja lakás-előtakarékossági szerződését, vagy a szerződéses összeget csökkentheti.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,

közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja, lakásbiztosítás és egyéb esetlegesen felmerülő díjak-előírásuk esetén.

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN

Ha álmai otthona nem várathat magára, Ön a futamidő lejáratánál korábban is felveheti a szerződéses összeget az előírt feltételek teljesítése estén, így lehetőséget biztosítunk arra, hogy Ön pénzéhez hamarabb, akár már a szerződéskötést követően hozzájusson.
Miért döntsön az áthidaló kölcsön mellett?

A futamidő lejárata előtt korábban hozzá lehet jutni a szerződéses összeghez.

Az áthidaló kölcsön felvételét követően is jár a 30% állami támogatás1.

Az áthidaló kölcsön terheit (megtakarítás + az áthidaló kölcsön kamata) a szerződés kiutalását követően a lakáskölcsön alacsonyabb törlesztő részlete váltja fel.

Az igényelhető áthidaló kölcsön összege mindig megegyezik az aktuális szerződéses összeggel. Amennyiben ettől eltérő kölcsönösszegre lenne szüksége, módosítania kell a lakás-előtakarékossági szerződését (szerződéses összeg emelés, csökkentés, megosztás).

Az áthidaló kölcsön futamideje a kölcsön folyósításától a lakás-előtakarékossági szerződés kiutalásáig tart. A futamidő alatt a folyósított áthidaló kölcsön kamatait havonta kell megfizetnie, valamint továbbra is gondoskodnia kell a lakás-előtakarékossági szerződése havi megtakarításainak rendszeres elhelyezéséről. A havi megtakarításait mindaddig meg kell fizetnie, amíg az összegyűjtött megtakarítások összege el nem éri a szerződéses összeg 50%-át.

Az áthidaló kölcsön kamatainak törlesztése kizárólag csoportos beszedési megbízással (inkasszó) történhet.
Az áthidaló kölcsön tőketörlesztése a lakás-előtakarékossági szerződés kiutalásakor automatikusan, egy összegben, a szerződéses összegből történik, ezáltal megszűnik a betétszámla, valamint az áthidaló kölcsönszámla. Ettől az időponttól indul az alacsonyabb kamatozású lakáskölcsön törlesztése. Fontos megjegyeznünk: amennyiben Ügyfelünk az áthidaló kölcsön törlesztésével fizetési hátralékba kerül, úgy a kiutalás nem történik meg a hátralék rendezéséig!

Az áthidaló kölcsön nyújtásának általános feltételei

A megtakarítási idő elérte a 2 évet és a megtakarítási összeg eléri a szerződéses összegnek legalább 10%-át.

A lakás-előtakarékossági betétszerződés rendszeres fizetése.

A kölcsönt lakáscélra használják fel.

Megfelelő hitelképesség.

Az áthidaló kölcsön kondícióit, illetőleg a termék részletes leírását az ÁSZF és az érvényes Díjtáblázat tartalmazza.
A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, amelyek egyebek mellett a következők lehetnek:

földhivatali ügyintézés díja, tulajdoni lap kiváltásának költsége

közjegyző díja

ingatlanbiztosíték értékbecslésének díja

1 EBKM állami támogatással 6,03-10,56%, EBKM állami támogatás nélkül -0,72-0,05%.

AZONNALI ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN

Az Azonnali Áthidaló Kölcsönt kizárólag azon természetes személy lakás-előtakarékoskodó ügyfeleinknek ajánljuk, akik rendelkeznek Lakás-takarékpénztárunknál  legalább már  egy megtakarítási évet lezárt vagy lejáró (kiutalt/ügyfél által felmondott/8 megtakarítási évet betöltött, vagy ezekre 3 hónapon belül jogosult) betétszerződéssel. E meglévő szerződések alapján (a lejárat típusától függően különböző nagyságú hitelkockázat miatt) ügyfeleink különböző kondíciókkal juthatnak kölcsönhöz.

Miért kedvező az azonnali áthidaló kölcsön?

A már korábban szerződéssel rendelkező ügyfeleink a hitelbírálat folyamán előnyben (kamat, fedezetek) részesülhetnek.

Kedvezőbb kamat a felújítási telekvásárlási és hitelkiváltási hiteleknél, ráadásul nincs árfolyamkockázat (csak Ft alapú hitelek esetén igaz).

Egyszerűbb ügyintézés, kevesebb dokumentáció.

Az azonnali áthidaló kölcsön igénybevétele kényelmes, mert akár otthonról is elintézhető. (Tanácsadónk személyesen felkeresi, a jelzálogbejegyzést a ltp. intézi.)

KOMBINÁLT HITEL

Ha Ön nem tudja megvárni a lakásszámla futamidejének lejártát és azonnal szeretné lakáscélját megvalósítani, arra is tudunk megoldást nyújtani.

A kombinált termék igénylése esetén a lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási időszaka alatt Ön a Fundamentának fizetett havi megtakarítások mellett a bank felé csak a felvett hitel kamatát és kezelési költségét fizeti.

Amennyiben a lakás-előtakarékossági szerződések kiutalását követő „betörlesztés" után Önnek még marad tartozása a bank felé, akkor a bank a fennmaradó hitel törlesztését annuitásos konstrukcióra alakítja át.

Lakáscélú beruházás esetén Ön kérheti a Fundamenta lakáshitelét is, melyet ugyanarra az ingatlanra köteles igazoltan felhasználni, mint amire a banki hitelt fordította. Igazolt felhasználás természetesen a banki tőketartozás további részének kiváltása is.

A kombinált hitel előnye, hogy egyszerű és támogató.

Takarékos

Államilag támogatott

Mindenki számára elérhető

Ország bármely részén igényelhető

Garantált

Alanyi jogon jár

Tervezhető

A konstrukció egy banki hitel és a lakás-előtakarékosság előnyeit egyesíti magában. A Fundamenta-Lakáskassza kombinált hitel megoldásainak köszönhetően a banktól felvett összeg az ingatlan célra fordítható, míg a törlesztés egyben befektetésként működik. Így az Ön pénze egyre gyarapodik. Biztonság, kiszámíthatóság, tervezhetőség, anyagi előny! Ezek jellemzik ezt a megoldást!

TÁRSASHÁZAKNAK

Adjon még többet a lakóközösségnek!

Értékeink, lakókörnyezetünk megóvása, fejlesztése közös érdek. Ezt a célt szolgálja a Fundamenta-Lakáskassza társasházi finanszírozása, amely a társasházakat, lakásszövetkezeteket segíti az esedékes felújítások, korszerűsítési beruházások megvalósításában.

Finanszírozás: segítséget nyújtunk a beruházásaikhoz szükséges pénz előteremtésében.

Tervezhető beruházás: rendszeres takarékoskodás esetén a tervezett időpontban rendelkezésükre áll a pénz.

Kitűnő befektetés: A Fundamenta-Lakáskassza lakástakarék számlával 4 éves megtakarítással akár évi 10,8%-os, 8 éves megtakarítással akár évi 6,16%-os hozamot is elérhetnek.

Lakáskölcsönök széles választéka: a megtakarítási idő lejárta után fix kamatozású (évi 3,9%, THM 5,12-5,22%) lakáskölcsönt vehetnek fel, a megtakarítás időszak felét és a vállalt megtakarítási összeg legalább 25%-ának megtakarítását követően áthidaló kölcsönt igényelhetnek, amely kamata változó, továbbá - partnerbankjaink segítségével - azonnali finanszírozást is tudunk kínálni. Erről itt tájékozódhat.

Rugalmas konstrukció: a megtakarítási idő alatt a vállalt havi megtakarítás nagysága, a futamidő hossza és a szerződéses összeg egyaránt módosítható.

Állami támogatás: A társasházak és lakásszövetkezetek a lakások számától függően évente akár 324 000 Ft állami támogatást1 is igénybe vehetnek a közös tulajdonú épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez!

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik személyes konzultáció alapján az igényeikhez és lehetőségeikhez legjobban illeszkedő - természetesen kötelezettségmentes - pénzügyi tanácsokkal látják el.

Jelentkezzen most, és ismerje meg a Fundamenta-Lakáskassza előnyeit!

1 EBKM állami támogatással 6,16-10,8%, állami támogatás nélkül -0,47-0,19%, havi 90 000 Ft-os befizetést feltételezve társasházak esetén

Személyre szabott ajánlatért keresse irodánkat !

Kopogj !

Ha nálunk kopogtat, sokat spórolhat!

Biztosítás kötés:

Image map

click map Utasbiztosítás KGFB Casco Lakásbiztosítás

Kapcsolatfelvétel
Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:
Biztonsági kód:
Gépelje be a megjelent biztonsági kódot*: